Blog Norsk Uncategorized

Kan blogging føre til depresjon?

January 26, 2017

Follow my blog with Bloglovin
I de siste årene har blogging ekspandert blant annet i sosiale medier, da mange av kjendisene blogger i dag. Kjendisene blogger blant annet fordi blogg har blitt en veldig bra business og de kan tjene millioner av kroner i året. Det kan se ut som at blogging er veldig lett men sannheten er at det ikke er så enkelt og at kjendisene får mye gratis gjennom at de er allerede kjent fra før av. Problemer kommer når vanlige folk ønsker å lykkes i blogg verden uten kjendis statusen noe som ofte fører til mislykkede forsøk. Mange vil nok hevde av blogging fører til depresjon og at mediet ikke bidrar til å skape et bedre samfunn. Er det virkelig slik at blogging fører til depresjon eller har bringer blogging noe positivt ved seg også?

Blogging fører til at du sammenligner deg selv med andre. Sophie Elise har bygget hennes blogg basert på kropp og utseende, noe som kan skape usikkerhet blant unge jenter. Dette forsterker de unges syn på viktigheten av å ha en flott og veltrent kropp. Sophie Elise er ikke alene om å skape dette presset da mange av de andre topp bloggerne, deriblant Isabel fra Paradise Hotell og Krisssy, også bidrar til dette. Dette kan i verstefall føre til depresjon. På en annen side kan økt fokus på kropp føre til at jenter trener mer noe som igjen produserer endorfiner i hjernen som bidrar til å motvirke depresjon. Vi har sett en stor økning blant unge jenter som trener og blogg kan ha vært med på å skape denne trenden.

dsc_0733

Videre kan blogging føre til forventningspress ved at unge ønsker å ha ulike merke klær som andre bloggere bruker. Norske topp bloggere bruker mye merke klær noe som kan få unge til å tro at de også må ha det og kan dermed bli deprimert når de ikke oppnår det. Derimot er det foreldrenes oppgave å lære barna de rette verdier. Ungdom må lære seg at de ikke kan få alt i livet noe som må læres hjemmefra.

En positiv side ved blogging er at unge kan bruke det som en metode for å tømme tanker i en ellers så krevende hverdag. Dette kan motvirke depresjon ved at tanker ikke hoper seg opp.

Som vi har sett i denne artikkelen kan blogging føre til både positive ting og negative ting. Enkelte ganger kan det hevdes at blogging fører til depresjon mens andre ganger kan det motvirke depresjon. Vi kan vanskelig frita bloggerne alt ansvar hva gjelder ansvar for hva de unge tenker men mye av ansvar må også legges på foreldrene som bør lære unge verdier i en tidlig alder. Foreldrene må ha et mer åpent sinn og dermed ta seg tid til å snakke med de unge på deres nivå. Blogg har kommet for å bli og bare fordi at forventningspress skapes i skolen og fører til mange deprimerte studenter så kan vi ikke legge ned skolene av den grunn noe som gjelder for blogging også.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply alvarezgalloso January 26, 2017 at 6:00 pm

  Thankd

 • Reply gunnardeckare January 26, 2017 at 6:38 pm

  Jag tror att det oftast är bra att blogga

 • Reply elizarudolf January 27, 2017 at 9:33 am

  Great…..?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: